Apple Watch

Apple Watch Series 6’nın ekranıyla ilgili yeni bir iddia var

Apple Watch Series 6 ile microLED teknolojisine geçiş yapılması Apple’ın gelecek nesil akıllı saati ile ilgili iddialardan biriydi. Twitter’daki @L0vetodream kullanıcısı bu iddiayla ilgili bir tweet atarak Series 6’da OLED kullanılacağını söyledi.

Apple’ın 2017 yılından beri Apple Watch’larda microLED teknolojisini test ettiği konuşuluyordu. OLED teknolojisinde olduğu gibi microLED’in de iPhone’lardan önce Apple Watch’larda kullanılması bekleniyor.

2017 yılında tanıtılan iPhone X modeli ile iPhone’larda OLED ekran kullanılmaya başlanmasından önce 2014’te tanıtılan ve 2015’te satışa sunulan birinci nesil Apple Watch modelinden itibaren Apple Watch’larda OLED ekran kullanılıyordu.

@L0vetodream kullanıcısının tweet’ine göre Apple Watch Series 6 modelleri Apple Watch Series 5’teki gibi JDI (Japan Display Inc.) tarafından üretilen ekranları kullanmaya devam edecek.

JDI Sony, Toshiba ve Hitachi şirketlerinin ortak girişimiyle kurulan bir ekran üreticisi. Son yıllarda bazı Apple Watch ekranlarının üretimini JDI üstleniyor. Yakın zamanda OLED üretim kapasitesini artırması için JDI Apple’da 200 milyon dolar yatırım aldı.

Önümüzdeki yıllarda Apple Watch, iPhone, iPad ve Mac modellerinin tamamında kullanılacağı söylenen microLED teknolojisi için Apple’ın Santa Clara, Kaliforniya’da üretim ve test tesisleri bulunduğu öne sürülüyor.

Eylül ya da Ekim gibi tanıtılması beklenen Apple Watch Series 6 modeliyle ilgili konuşulan özellikler şunlar:

  • Daha hızlı performans
  • Suya karşı daha fazla dayanıklılık
  • Daha hızlı Wi-Fi ve hücresel veri hızları
  • Kandaki oksijen seviyesini algılama
  • Panik atak algılama ve akıl sağlığı özellikleri
  • Uyku takibi