iOS iPhone

Bazı iPhone 11 serisi kullanıcıları ekranla ilgili sorun yaşıyor

iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max modellerine sahip bazı kullanıcıların ekranlarının yeşil renkte görünmesine yol açan bir sorunla karşılaştıkları belirtiliyor.

Reddit ve MacRumors forumlarındaki çeşitli kullanıcılar telefonlarının kilidini açtıktan sonra kısa süreliğine ekranlarının yeşil renkte göründüğünü, birkaç saniyenin ardından ekran renklerinin normale döndüğünü belirtiyor.

Sorunun yazılımsal olabileceği düşünülüyor. Bu sorunun iOS 13.4.1 güncellemesinin ardından başladığı belirtiliyor. Bazı kullanıcılar için sorunun telefonun yeniden başlatılmasıyla çözüldüğünü söylüyor.

iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max modellerinin dışında az da olsa iPhone X gibi modelleri kullananların da bu sorunla karşılaşmaları sorunun son güncellemelerle ortaya çıkmış olabileceği düşüncesini güçlendiriyor.

Sorunun yalnızca Koyu Mod ve Night Shift kullanırken ortaya çıktığını söyleyen kullanıcılar olduğu kadar düşük parlaklığa bağlayanlar da var.

Şu ana kadar gelen bilgilere söre söz konusu sorun iOS 13.4.1, iOS 13.5 ve iOS 13.5.1 sürümlerinde mevcut. Eğer sorun iddia edildiği gibi yazılımsalsa beta sürecindeki iOS 13.5.5 güncellemesiyle çözülecektir.