Aksesuarlar iPad

Magic Keyboard başka iPad modelleriyle de uyumlu olabilir

Twitter’da başarılı sızıntılarıyla dikkat çeken L0vetodream, iPad Pro için Magic Keyboard aksesuarının başka aygıtlarla da uyumlu olacağını belirten bir tweet attı.

Şu anda yalnızca 2018 ve 2020 yıllarında tanıtılan 11 inç iPad Pro ve 12.9 inç iPad Pro modelleriyle uyumlu iki versiyonu bulunan Magic Keyboard’un bu tasarımıyla mevcut diğer iPad modellerine uyarlanması pek mümkün gözükmüyor. Başka aksesuar üreticileri farklı tasarımlarla Magic Keyboard benzeri izleme dörtgenine sahip klavye aksesuarlarını iPad Air ve iPad modelleri için satışa sunmuş durumda.

L0vetodream’in bu tweet’te bahsettiği 11 inç iPad Pro’ya benzer bir tasarıma sahip olacağı söylenen dördüncü nesil iPad Air modeliyle uyumlu olacak bir Magic Keyboard olabilir. 11 inç Magic Keyboard’un $299’lık fiyatı mevcut iPad Air modelinin $499’lık fiyatına oldukça yakın, dolayısıyla bu seviye için Apple’ın daha ucuz bir tasarım üzerinde çalışma ihtimali de bulunuyor, ancak o zaman söz konusu aksesuar büyük ihtimalle Magic Keyboard adını kullanmayacaktır.

Apple’ın Smart Keyboard aksesuarını da ilk önce yalnızca iPad Pro modellerinde kullanıma sunup daha sonra iPad Air ve ucuz iPad modellerini de Smart Keyboard uyumlu olarak güncellemesi gibi büyük ihtimalle iPad ve iPad Air kategorileri de önümüzdeki yıllarda şu anki iPad Pro’lar için üretilen Magic Keyboard’larla uyumlu olacak şekilde yeni tasarıma geçecektir.