AirPods Apple Apple TV iOS iPadOS Mac macOS tvOS watchOS

WWDC programı duyuruldu

Apple, ilk kez tamamen dijital ortamda gerçekleşecek olan WWDC 2020’nin açılış konuşması başta olmak üzere ayrıntılı programını duyurdu.

Apple iOS 14 ve iPadOS 14 başta olmak üzere beklenen yazılımları ve yeni iMac gibi çeşitli ürünleri tanıtacağı açılış konuşmasını 22 Haziran’da Türkiye saati ile 20:00’de başlatacak. Bu etkinlik aşağı yukarı 2 saat sürecektir. Apple bu etkinliği apple.com, Apple Developer uygulaması, Apple Developer sitesi, Apple TV uygulaması ve YouTube üzerinden canlı yayınlayacak. Çin’deki izleyiciler için ek seçenekler de mevcut.

Açılış konuşmasının ardından geliştiricilere yönelik yeni iOS, iPadOS, macOS, tvOS ve watchOS sürümlerinin özelliklerinin detaylandırıldığı Platforms State of the Union etkinliği açılış konuşmasından 4 saat sonra gece yarısında başlayacak. Bu etkinlik yalnızca Apple Developer uygulaması ve Apple Developer sitesinden canlı yayınlanacak. Yine Çin’e özel ek seçenekler mevcut olacak.

Apple, geliştiricilere Apple Developer uygulamasını indirmeyi öneriyor. 22 Haziran’a kadar ek bilgilerin bu uygulama üzerinden verileceği belirtiliyor.

Apple’ın WWDC 2020 için yayınladığı program şöyle:

  • 16 Haziran, Swift Student Challenge finalistlerinin duyurulması
  • 18 Haziran, Apple geliştirici forumlarının tasarımının yenilenmesi
  • 22 Haziran, TSİ 20:00, Açılış Konuşması
  • 22 Haziran, TSİ 24:00, Platforms State of the Union
  • 23 Haziran’dan 26 Haziran’a Apple mühendislerinin katılımıyla 100’den fazla oturum
  • 23 Haziran’dan 26 Haziran’a randevuyla bire bir geliştirici labları

Apple 22 Haziran’da iOS 14, iPadOS 14, tvOS 14, watchOS 7 ve macOS 10.16 sürümlerini tanıtacak. Bunların dışında yeni tasarıma sahip iMac ve Mac’lerde kendi çiplerine geçiş gibi duyurular da bekleniyor. Apple’ın beklenen diğer ürünler olan kulak üstü AirPods Studio ve yeni Apple TV modellerini etkinlikte mi yoksa ayrı olarak yayınlayacağı bir basın bülteniyle mi duyuracağı konusunda bir sızıntı bulunmuyor.