Apple Watch

Apple Watch Türkiye’ye Ne Zaman Gelecek?

iPhone ilk tanıtıldığında ancak ikinci nesil olan iPhone 3G modeliyle Türkiye’ye gelmişti.

iPad ise çıktığı senenin Aralık ayında yani 8-9 ay sonra Türkiye’de satışa çıkmıştı.

Bu sefer Apple Store’un Türkiye’ye gelmesi ve dünya genelinde Apple cihazlarının yayılmasının çabuklaşması göz önünde bulundurulursa Apple Watch 2015’in ortalarında Türkiye’de raflardaki yerini alabilir.

Apple Türkiye sitesinde çıkış tarihine ilişkin “2015’te Sizinle” yazısından yola çıkarsak en kötü ihtimalle yıl sonunda Türkiye’de Apple Watch satışına başlanacaktır.

Güncelleme (2 Mart 2015): Tim Cook Berlin Apple Store’u ziyareti sırasında cihazın Avrupa’da satışına da Nisan ayında başlanacağını belirtmiş. Eğer Apple Watch bu kadar hızlı yayılırsa Türkiye’ye gelişi de Mayıs-Haziran gibi beklediğimizden daha yakın bir tarihte olabilir.

Güncelleme (28 Nisan 2015): Tim Cook 2015 mali yılı 2. çeyrek sonuçlarının duyurulduğu görüşmede Haziran sonunda yeni ülkelerde satışa başlanabileceğini söyledi, Türkiye’nin de bu ülkeler arasında olma ihtimali bulunuyor.

Güncelleme (4 Haziran 2015): Apple Watch’ın 26 Haziran’da Türkiye’nin aralarında bulunmadığı 7 ülkede daha satışa sunulacağı duyuruldu. Bu durumda ülkemizin Apple Watch’a kavuşması 2015’in son aylarına kalacak gibi görünüyor.

Güncelleme (29 Haziran 2015): Apple Watch 17 Temmuz’da 3 ülkede daha satışa çıkacak. Ülkemizde ne zaman çıkacağına dair yeni bir bilgi bulunmuyor.

Güncelleme (21 Temmuz 2015): Apple Watch 31 Temmuz’da ülkemizde satışa çıkıyor.

Güncelleme (31 Temmuz 2015): Apple Watch satışa çıktı.