iPod

iPod’lara yeni renk seçenekleri geliyor

Görünüşe göre iTunes 12.2 güncellemesi yalnızca Apple Music ile gelmemiş. iPod kullanıcılarının bildirdiğine göre iTunes 12.2 cihazları ayarlarken ya da geri yüklerken görünen iPod görselleri Apple tarafından daha önce satışa sunulmamış renk seçeneklerine sahip. Bu renkler koyu mavi, açık pembe ve altın rengi.

Yeni iPod görsellerinde dikkat çeken diğer noktalar ise renkler hariç dış görünüşlerde bir değişiklik olmaması, iPod touch’ın ekran boyutunun aynı kalması ve Touch ID’nin bulunmaması. Bunlar dikkate alındığında iPod’ların yalnızca yeni renk seçenekleriyle gelip herhangi bir donanımsal değişikliğe sahip olmama ihtimali bulunuyor. Yine de iPod touch için A6 ya da A7 çipi kullanılarak bir güncelleme yapılacağı söylentileri de devam ediyor.

AppleInsider, görsellerde iPod touch’ın takvim uygulamasının ayın 14’ünü ve salı gününü göstermekte olduğuna dikkat çekmiş ve iPod’ların 14 Temmuz Salı günü satışa çıkabileceğini belirtmiş. Diğer Apple cihazlarına bakıldığında tanıtım görsellerindeki tarihin cihazla alakalı etkinliğin yapıldığı tarih olduğunu görüyoruz. 9 Eylül 2014’te tanıtılan iPhone 6’da Salı 9 yazmakta, ilgili etkinliği 9 Mart 2015’te düzenlenen Apple Watch görsellerinde ise Pazartesi 9 yazmakta. Bu durumda Apple’ın iPod’lar için etkinlik düzenlemeyeceği düşünülürse 14 Temmuz tarihi doğru olabilir gibi duruyor.