iPhone

iPhone 7 suya ve toza karşı dayanıklı fakat sıvı hasarları garanti kapsamında değil

iphone7plus-lineup

Apple, suya dayanıklılığı tescillenmiş ilk iPhone olan iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ı tanıttı. IP67 derecesine sahip olan cihaz Apple Watch Series 1 ile aynı derecede suya dayanıklı. Toza dayanıklılığı ise en üst derecede, yani cihaz toza karşı tamamen korunuyor.

Apple, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ı suya, sıçramalara ve toza karşı dayanıklı olarak tanımlıyor. iPhone 7’nin kazara havuza, küvete, duşa düşmesi ya da cihaza az miktarda su sıçraması sorun olmazken iPhone’un yüksek basınçlı sulara maruz kalmaması ve suda uzun süreli bulunmaması gerekiyor. Ayrıca Apple, ıslak cihazların şarj edilmemesi konusunda uyarırken sıvı kaynaklı hasarların garanti kapsamında olmayacağını da belirtiyor.

Apple’ın uyarısı şöyle:

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus suya, sıçramalara ve toza dayanıklıdır. Aygıtlar kontrollü laboratuvar koşullarında test edilmiş ve 60529 sayılı IEC standardı kapsamında IP67 derecesini elde etmiştir. Suya, sıçramalara ve toza dayanıklılık kalıcı değildir ve normal kullanıma bağlı yıpranma sonucunda azalabilir. Islak bir iPhone’u şarj etmeye çalışmayın. Temizleme ve kurulama yönergeleri için lütfen kullanım kılavuzunu inceleyin. Sıvı temasına bağlı hasarlar garanti kapsamında değildir.