Apple Watch

Apple Watch Series 2 ile yüzülebilir fakat dalış ve su kayağı önerilmiyor

apple-watch2-swimming

Apple Watch Series 2‘nin en önemli yeniliği önceki nesile göre suya daha dayanıklı olması ve bu sayede saatle yüzülebilmesi. Apple Watch Series 1 ve ilk nesil Apple Watch’ın yalnızca sıçramalara dayanıklı olduğu, el yıkarken, yağmurda yürürken kullanılabileceği fakat suya daldırılmaması gerektiği söyleniyor. Buna rağmen bir çok kullanıcı ilk nesil Apple Watch’larıyla yüzmekteydi.

Apple, Apple Watch Series 2’nin suya daha dayanıklı olmasına rağmen yalnızca yüzme gibi aktivitelerde kullanılması gerektiğini söylüyor. Dalış, su kayağı gibi sporlarda yüksek basınç sebebiyle saatin suya dayanıklılığının işe yaramayacağını belirtiyor.

Apple Watch Series 2, ISO 22810:2010 standardı kapsamında 50 metre suya dayanıklılık derecesine sahiptir. Bu, havuzda veya denizde yüzme gibi, derine dalmadan yapılan su aktivitelerinde kullanılabileceği anlamına gelir. Ancak, Apple Watch Series 2 yüksek hızda suya maruz kalınabilen veya çok derine inilmesi gereken tüplü dalış, su kayağı ve benzeri aktivitelerde kullanılmamalıdır.

Apple Watch Series 2 ülkemizde 38 mm ₺1399, 42 mm ₺1499’den başlayan fiyatlarla satılacak.