Aksesuarlar iPhone

Belkin iPhone 7’yi şarj ederken kulaklık kullanabilmeyi sağlayan adaptörü tanıttı

Apple’ın iPhone 7 ile birlikte kulaklık girişini kaldıracağı uzun süredir konuşuluyordu fakat bunun getirdiği şikayetlerle nasıl baş edeceği bilinmiyordu. iPhone 7’nin Lightning EarPods ve Lightning – 3,5 mm kulaklık jakı adaptörü ile gelecek olması ve adaptörün ₺29 gibi bir fiyata satılması şikayetleri büyük oranda azalttı. Apple’ın iPhone 7 tanıtımında çözüm sunmadığı en önemli şikayet iPhone 7’yi şarj ederken kulaklık ile müzik dinleyememek oldu. Belkin, Apple ile yakın çalışarak ürettiği ve “Lightning Audio + Charge RockStar” olarak adlandırdığı adaptörle bu sorunu çözdüğünü belirtiyor.

lightning_audio_charge_rockstar

Apple’ın adaptörleriyle benze tasarıma sahip olan bu aksesuar, aygıtın Lightning girişine bağlanıp Lightning girişlerini çoğaltarak hem kulaklık takılığ hem de şarj edilmesine olanak sağlıyor. Bu sayede ister kutudan çıkan Lightning EarPods ile istenirse de Lightning – 3,5 mm adaptörü kullanılarak başka bir kulaklık ile kullanma şansına sahip oluyorsunuz.

Belkin’in ABD’de 10 Ekim’de $40’a satmayı planladığı Lightning Audio + Charge RockStar’ın Türkiye’de satılırsa ₺150’ya yakın bir fiyata sahip olacaktır.