Bartender Pro Top Shelf ile MacBook çentiğini işlevsel alana çeviriyor

Mac kullanıcılarının menü çubuğunu düzenlemek için sık kullandığı Bartender, yeni Bartender Pro paketiyle çentiği daha işlevsel bir alana dönüştürmeye çalışıyor. Yeni Top Shelf özelliği, MacBook çentiğinin altında açılan küçük bir çalışma alanı sunuyor. Çentiği olmayan Mac'lerde ise benzer arayüz Dynamic Island benzeri bir alan olarak gösteriliyor.

Top Shelf üç ana bölümle geliyor: widget'lar, dosyalar ve pano. Widget tarafında medya kontrolleri, sistem göstergeleri ve hızlı araçlar öne çıkıyor. Dosyalar bölümü, kullanıcıların sık kullanacağı dosya veya klasörleri kısa süreliğine rafta tutmasına ve daha sonra farklı uygulamalara sürüklemesine izin veriyor. Pano bölümü ise metin ve görsel kopyalama akışlarını daha görünür hale getirmeyi amaçlıyor.

Bartender'ın resmi sayfasında Top Shelf, Mac menü çubuğunun kapasitesini genişleten bir Pro araç takımı olarak tanıtılıyor. Ayrıca AirDrop kısayolu, ses ve parlaklık durumları, pil uyarıları ve yapay zekâ ajanlarına yönelik durum bildirimleri gibi küçük ama günlük kullanımda işe yarayabilecek ayrıntılardan bahsediliyor.

Yeni paket, Bartender 6'nın yerine geçmekten çok onun üzerine eklenen bir katman gibi konumlandırılmış. Bartender 6'yı kullananlar mevcut özellikleri kullanmaya devam edebiliyor; Pro paketi ise Top Shelf ve ileride eklenecek Pro araçları için ayrı bir seçenek olarak sunuluyor.

Fiyatlandırmaya gelindiğinde ise Pro özelliklerine sahip olmayan Bartender 6 hala 20 dolarlık tek seferlik ücret karşılığında satın alınabilir durumda. Bartender Pro ise hem Bartender 6 hem de Top Shelf ve ileride gelecek diğer Pro araçları içeriyor ve yıllık 15 dolarlık abonelik ile kullanılabiliyor. Şu anda 80 dolara satılan Mega Supporter paketine sahip olan eski ve yeni kullanıcılar ise ek ücret ödemeden bütün özelliklere erişebiliyor.

Kaynaklar