Apple’ın geçen hafta yenilediği Parlatma Bezi, daha düşük fiyatının yanı sıra farklı bir malzemeye de geçiş yaptı. AppleInsider’ın eski ve yeni modeli karşılaştırdığı test, yeni bezin daha ince ve yumuşak olmasına rağmen temizlik performansını büyük ölçüde koruduğunu ortaya koydu.
Apple, 26 Ağustos’ta Parlatma Bezi’ni 19 dolardan 9 dolara indirerek yenilemişti . Türkiye fiyatı da 999 TL’den 579 TL’ye düşmüştü. Apple o sırada ürün sayfasında kullanılan malzemenin değişip değişmediğine ilişkin ayrıntı paylaşmamıştı.
AppleInsider’ın iki modeli yan yana incelemesi bu farkı ortaya çıkardı. Yeni Parlatma Bezi, önceki model gibi yaklaşık 16 x 16 cm boyutlarında ve kenarları birleştirilmiş çift katmanlı yapısını koruyor. Sağ alt köşedeki Apple logosu da değişmemiş.
Asıl fark kullanılan malzemede. İlk neslin daha kalın ve süeti andıran dokusunun yerini daha ince, yumuşak ve esnek bir malzeme almış. Yeni bez bu açıdan Apple Vision Pro ile birlikte verilen temizleme bezine daha fazla benziyor. Daha esnek olması temizlik sırasında elde tutmayı kolaylaştırırken, AppleInsider yeni malzemenin önceki modele göre daha sıradan bir mikrofiber bez hissi verdiğini belirtiyor.
Temizlik performansında ise büyük bir kayıp görülmedi. Yeni bez yüzeydeki yağları ilk nesil kadar hızlı toplamasa da test sonunda elde edilen temizlik sonucu aynı oldu. AppleInsider, ilk modeli kullandığı en iyi temizleme bezlerinden biri olarak değerlendirirken yeni modeli daha ortalama hissettirse de hâlâ oldukça etkili buluyor.
Apple, yeni Parlatma Bezi’nin malzemesini yalnızca “aşındırmayan yumuşak malzeme” olarak tanımlıyor. Ürün nano-texture kaplamalı modeller dahil tüm Apple ekranlarının temizliğinde kullanılabiliyor ve Türkiye’de 579 TL’den satılıyor.