Luca Maestri Apple’daki operasyonel görevlerini bıraktı

Bloomberg’den Mark Gurman’a göre Apple’ın eski CFO’su Luca Maestri, Kurumsal Servisler biriminin başındaki görevinden de ayrıldı. Maestri Apple çalışanı olmaya devam ediyor ancak şirkette artık günlük operasyonlarla ilgili bir sorumluluğu bulunmuyor.

Maestri, yaklaşık 10 yıl yürüttüğü CFO görevini 1 Ocak 2025’te Kevan Parekh’e devretmişti. Apple, görev değişikliğini duyururken Maestri’nin bilgi sistemleri ve teknolojileri, bilgi güvenliği ile gayrimenkul ve gelişim ekiplerini kapsayan Kurumsal Servisler birimini yönetmeye devam edeceğini açıklamıştı.

Gurman’ın aktardığına göre Maestri son haftalarda bu görevinden de çekildi. Kurumsal Servisler ekiplerinin sorumluluğunu mevcut CFO Kevan Parekh üstlendi.

Maestri şimdilik Apple’dan tamamen ayrılmış değil. Şirketteki tek sorumluluğunun Apple University bünyesinde bir ders vermek olduğu ve ofise yaklaşık haftada bir kez geldiği bildiriliyor. Daha önce doğrudan Tim Cook’a bağlı çalışan Maestri, John Ternus’un Apple CEO’su olarak göreve başlamasının ardından yeni CEO’ya rapor vermiyor.

Bloomberg’e göre Cook, görevden ayrılmaya hazırlanan üst düzey yöneticileri daha küçük sorumluluklarla bir süre Apple bünyesinde tutmayı tercih ediyordu. Ternus’un ise bu uygulamayı aynı şekilde sürdürmeyebileceği düşünülüyor. Maestri’nin operasyonel görevlerden tamamen çekilmesi, Apple’daki yönetim değişiminin ilk günlerine denk geliyor.

Kaynaklar